Dnes je sobota 20. dubna 2024., Svátek má Marcela
Počasí dnes 7°C Slabý déšť

Špenát mezi zuby a špageta na nose aneb co (ne)jíst na prvním rande

Špenát mezi zuby a špageta na nose aneb co (ne)jíst na prvním rande
Romantická večeře | zdroj: ThinkStock

VIDEO UVNITŘ. A je to tady. Konečně zabraly měsíce cvičení a odříkání nočních čokolád! Pozval vás během obědové pauzy na rande! Vítězství je na dosah. Zhluboka se nadechněte a užijte si ten pocit!  

Když nadejde tzv. večer V a vy už na sobě máte sedmé šaty, třetí účes během posledních dvou hodin a ručička na hodinách nemilosrdně ukrajuje zbývající čas, každá z nás se snaží míru své hysterie zredukovat na minimum, ať s větším či menším úspěchem. A co si teprve počít s nervozitou v tolik očekávaném okamžiku, kdy už pohodlně sedíte naproti svého Božského a boříte svůdně nos do jídelního lístku? Máme pro vás pět tipů, které zabrání případnému faux pas při společné romantické večeři aneb dávejte bacha, co a jak jíte.

1. Špagety

Nikdy nepodceňujte jejich délku a zákeřnost. Co nejmenší objem špaget elegantně namotávejte na vidličku, kterou si podpírejte lžící. Doporučuje se několikrát prozkoušet „špagetovou'' metodu v bezpečí samoty domova. Pokud si nejste úplně jistá svým „těstovinovým'' umem, špagetám se raději vyhněte.

2. Ústřice

Za předpokladu, že neznáte chuť ústřic, nevrhejte se do tohoto experimentování zrovna na společné romantické schůzce. Atypičnost a specifická chuť ústřic vás může v začátcích nemile překvapit a každé slibné rande přetvořit na opakující se maraton mezi vaší židlí a toaletou.

3. Kozí či jiné aromatické sýry

Jste milovnicí aromatických sýrů – kozích, ovčích, plísňových? Pro tuto příležitost pověste sýrové choutky na hřebík. Nepříjemný odér se může vrýt vašemu Vysněnému hluboko do paměti i nosu a odstraňování této vzpomínky vám může zabrat více energie než samotná výroba domácího kozího sýru.

4. Pikantně s rozumem

Pokud odvážně zvolíte něco pikantnějšího a záhy ucítíte, že vás to pálí v místech, kde jste ještě před chvílí měla polykací ústrojí, bleskurychle si objednejte dezert s kouskem banánu. Ten totiž zneutralizuje pálení v ústech a vy můžete dál oslňovat objekt vašeho zájmu bez záchvatů přidušeného kašle.

5. Špenát

Další zrádnost (byť zdravého a dietního pokrmu) v podobě špenátu zařaďte na seznam černé listiny jídel nehodících se pro intimní gastronomické chvíle. Ono takové vyprošťování zaseknuté špenátové bomby mezi zuby nebylo, není a nikdy ani nebude sexy finální famfárou večerního snažení o srdce vaší lásky.

Dámy, přejeme vám hodně zdaru, šarmu a dobrou chuť!