Dnes je čtvrtek 25. dubna 2024., Svátek má Marek
Počasí dnes 10°C Polojasno

Řecko autem: Jak ušetřit? A kam vlastně vyrazit?

Řecko autem: Jak ušetřit? A kam vlastně vyrazit?
Kláštery Meteora | zdroj: Greece Tours

Tradiční cíle českých rodin už vás nudí? Chorvatsko, Itálie a Španělsko už vás nebaví? Chcete si na dovolené užít nejen průzračné moře, ale také objevovat místní kulturu a obdivovat historické památky? Vypravte se do Řecka!

V nabídkách cestovních kanceláří najdete nepřeberné množství zájezdů do Řecka. Většinu ceny těchto zájezdů často tvoří letenka. Pokud navíc budete chtít vidět více než okolí hotelu, budete si muset na místě půjčovat auto a položka výdajů bude vyšší a vyšší.

Ušetřete na nákladech: Jeďte vlastním autem

Když do Řecka vyrazíte vlastním autem, můžete strávit dovolenou opravdu výhodně. Cesta do severního Řecka trvá většinou kolem 18 hodin. I když cesta autem až do Řecka může být pro řidiče náročná, ale má spoustu skvělých výhod. Po cestě se můžete zastavit, pokochat se okolím nebo poobědvat v příjemném motorestu. Nejvíce ale vlastní auto oceníte, až budete chtít plánovat výlety po okolních zajímavostech jako jsou třeba kláštery Meteora.

Tip: Než vyrazíte, rozhodně si nezapomeňte zajistit ubytování! Vsaďte na prověřenou cestovní kancelář, která vám zajistí samostatné ubytování, poradí a pomůže při zařizování. Na Greece-tours.cz si snadno zajistíte ubytování a navíc tam zjistíte vše, co byste měli vědět, než se vydáte na cestu.

Pohoda s rodinou i místo pro dobrodruhy: Objevte Olympskou riviéru!

Na Olympské riviéře si přijde na své skutečně každý. Ať už vás láká relaxace na pláži, návštěva aquaparku, historické památky anebo třeba výstup na Olymp, dovolenou na Olympské riviéře si zaručeně užijete!

Průzračné moře a nekonečné pláže: To je letovisko Nei Pori

Nei Pori si okamžitě zamiluje každý, kdo miluje zlatavé pláže a pozvolný vstup do příjemně teplé vody. Pláže v letovisku Nei Pori jsou místy široké až 100 metrů, takže jsou jako dělané pro romantické procházky i dětské hrátky. Každoročně je toto klidné místo s křišťálově čistou vodou oceňováno Modrou vlajkou Evropské unie a nikdo odtud neodjíždí s jinými než krásnými vzpomínkami.

„S rodinou jsme se rozhodli vyrazit do Řecka autem. Po dlouhém hledání jsem konečně našla cenově dostupné ubytování. V jednoduše zařízených bytech s oddělenou ložnicí byl i kuchyňský kout, ale já nechtěla strávit dovolenou u plotny. Takže jsme dokoupili polopenzi a na obědy jsme chodili do taveren. Dovolenou jsme si užili všichni čtyři. S manželem jsme si užívali chvilky soukromí, když děti řádily na pláži, a v lunaparku jsme se bavili všichni. Příští rok se tam určitě vrátíme.“(Ilona, 36 let)

nei-plaz03 (1) zdroj: tisková zpráva

Tip: Paní Ilona našla ubytování v Nei Pori na Greece-tours.cz.

Když chcete být na dovolené aktivní

Každý si dovolenou představuje jinak. Pokud nepatříte k zastáncům nekonečného opalování a svou dovolenou trávíte raději aktivně, dovolenou na Olympské riviéře si určitě užijete.

Olympská riviéra je skvělé místo nejen pro rodiny s dětmi, ale nabízí řadu možností sportovního vyžití. Kromě plážového volejbalu a vodních sportů můžete vyrazit nacyklotúru po okolních svažitých terénech. Nebo se projet přímo v letovisku na kolečkových bruslích. Po sportovním výkonu si můžete dopřát pravé ledové frappé nebo šťavnatý gyros v restauraci Dionýsos, kterou najdete přímo na pláži. Na trhu v Nei Pori pořídíte kromě čerstvého  ovoce i  voňavé koření, med nebo bylinný čaj proti nachlazení. Z dovolené tak můžete svým blízkým přivézt milé dárečky.

NEI PORI_sport2 zdroj: tisková zpráva

Výstup na Olymp: Žádný dobrodruh neodolá

Zdolání Olympu je výzva, které žádný správný dobrodruh neodolá. Nejvyšší vrchol Mytikas má výšku 2918 m. n. m. Výstup na něj není příliš náročný a zvládne jej i zkušenější turista, který se nebojí pohybu po skalních stupních. Můžete si najmout místního horského průvodce a s ním horu zdoláte za jeden den. Pokud máte výstup na Olymp v plánu, rozhodně nepodceňte výběr oblečení a vhodnou obuvi! V přímořských oblastech jsou sice teploty nad 30° C, ale na vrcholu Mytikasu vás čeká jen pár stupňů nad nulou, někdy i déšť a sníh.

Tip: Výstup na vrchol Mytikasu je podle meteorologických podmínek umožněn do konce října.