Dnes je úterý 19. března 2024., Svátek má Josef
Počasí dnes 6°C Skoro jasno

Provoz tiskárny: Několik tipů pro úsporný tisk

Provoz tiskárny: Několik tipů pro úsporný tisk
zdroj: shutterstock

Tisknete poměrně velké množství dokumentů a zdá se vám, že vás to stojí nemalé peníze? Možná nejde jen o zdání, ale tvrdou realitu. Jestliže zvolíte nevhodnou tiskárnu a nedokážete na tisku ušetřit, nejspíše se setkáte s tím, že budete skutečně tratit. I z toho důvodu se podíváme mnohem podrobněji na několik tipů, které vám pomohou na tisku ušetřit. Nejprve se zaměříme na volbu tiskárny, následně spočítáme provoz konkrétního zařízení a pak dáme konkrétní tipy.

Na technologii tisku záleží

V první řadě se zaměřte na typ tiskárny. Mnozí lidé jdou hlavně po nejnižší ceně tiskárny a nic jiného je nezajímá. Ano, mnohé náplně do takovýchto tiskáren, jako je třeba canon pixma mg3050 toner, jsou vcelku levné, nicméně tradičně u nejlevnějších inkoustových tiskáren s touto skutečností počítat nelze. Výborné pro domácí tisk dokumentů jsou především černobílé laserové tiskárny. Nabízejí velkou rychlost tisku a maximální možnou úsporu. Vytištěná stránka vás vyjde skutečně levně.

Jak si jednoduše spočítáte, kolik vás bude stát tisk

Počítejte s tím, že na každé krabičce od toneru či cartridge najdete údaj, kolik stran s takovouto náplní dokážete vytisknout. Ideální je, když si vyhledáte konkrétní model tiskárny a poté si necháte vypsat všechny náplně, jež se do této tiskárny hodí. Pak už jen jednoduše vydělíte cenu dané náplně a údaj o počtu stran. Vyjde vám potom konkrétní cena připadající na jednu vytištěnou stranu. K citelné úspoře se můžete dostat tehdy, když budete nakupovat neoriginální tonery a cartridge. I s univerzální náplní lze vytisknout velké množství stran.

Oboustranný tisk jako cesta k úspoře

Ušetřit náklady na tisk můžete velmi jednoduchým způsobem. Stačí pouze tisknout oboustranně. Zvolíte-li navíc HP deskjet 5000 náplně, budete mít skutečnou jistotu levného tisku se vším všudy.

Zdroj obrázku: smolaw / Shutterstock.com

Zdroje:
Inzerce