Dnes je čtvrtek 25. dubna 2024., Svátek má Marek
Počasí dnes 0°C Polojasno

Nesnášíte posilovny a činky? Výborně! Cvičení BOSU je to pravé pro vás

Nesnášíte posilovny a činky? Výborně! Cvičení BOSU je to pravé pro vás
zdroj: kdesportovat.fitweb.cz

VIDEO UVNITŘ. Patříte k těm ženám, kterým naskočí mírné zhnusení v obličeji při vyřčení magických slov jako jsou činky, trénink nebo posilovna? Skvěle, právě pro vás totiž máme tip, jak zhubnout alternativně, bez nehod na posilovacích přístrojích, které vám i z pěti metrů nahánějí pocity nekonečné hrůzy. Vyzkoušejte cvičení se záludným názvem BOSU.

Hlavní cvičební pomůckou při cvičení BOSU je půlkruhová „bublina“, na které při každém cviku udržujete rovnováhu, což je kromě pozitivního efektu pro vaše tělo i skvělé zvednutí nálady. Zvláště, pokud vyrazíte na BOSU s kamarádkou, která je ještě méně zdatná, než vy sama. Salvy smíchu na sebe nenechají dlouho čekat, zejména ze začátku, než si používané techniky osvojíte. Nenechte se odradit, samotné cvičení pak bude velmi efektivní zábavou a zároveň i prospěšnou fyzickou aktivitou. Uznejte, že to svému tělu už nějakou tu dobu dlužíte.

Filozofie BOSU

BOSU je specificky navrženo, aby pomohlo dosáhnout rovnováhu mezi svalovými systémy posturálních a fázických řetězců rychleji, bezpečněji a kompletněji než jakékoliv jiné tréninkové zařízení. S každým cvičením na BOSU vždy hledáte cestu nejmenší stálosti/odolnosti a s co nejmenší námahou! 

BOSU je o chytřejším cvičení, nikoli těžším! 

Například, nejzákladnější cvičení na BOSU – stání oběma chodidly na „bublině“. Ihned si uvědomíme, že stání je velmi komplexní a dynamické. Tím dochází k rozvíjení Centrálního Nervového Systému a umožňuje tak vzájemnou interakcí systémů intuitivně nalézat pozici nejmenšího odporu.

Zlepšená rovnováha vštěpuje větší sebedůvěru, která vyjasňuje celkový pohled a ovlivňuje vše, co děláme.

Díky stále narůstající oblibě tohoto druhu druhu zdokonalování postavy nepochybujeme, že si i vy najdete cvičitelku BOSU v okolí vašeho domova a brzy znovuobjevíte jak fyzickou, tak i duševní rovnováhu.

Zdroje:
bosufitness.cz