Dnes je čtvrtek 28. března 2024., Svátek má Soňa
Počasí dnes 14°C Skoro zataženo

Krása, radost, napětí aneb třetí aukce pro Cestu domů

Krása, radost, napětí aneb třetí aukce pro Cestu domů
Magnólie - Antonín Střížek | zdroj: cestadomu.cz

25. listopadu 2013 v 19 hodin pořádá Cesta domů v hotelu Alcron v Praze třetí benefiční aukci uměleckých děl ve prospěch domácího hospice. 

K mání budou díla bezmála stovky výtvarníků – namátkou Stanislava Kolíbala, Adrieny Šimotové, Karla Malicha, Ivana Ouhela,  Jiřího Anderleho, Jaroslava Róny, Františka Skály, Aleny Kučerové, Adolfa Borna, Pavla Brázdy, Karla Cudlína, Emily Medkové, Dagmar Hochové a desítek dalších. Výtěžek aukce pomůže Cestě domů poskytovat své služby lidem na konci života a jejich blízkým, tedy dělat práci, kterou dobře umí a která ji těší.

Díla je možno prohlížet v katalogu na webu. Dražit je možno i po telefonu a v zastoupení na základě plné moci – pokud nemůžete přijít. Nenechte si ale raději jedinečnou atmosféru večera ujít a přijďte!

 

Cesta Cesty domů k aukci

Přede dvěma lety zvažovala Cesta domů malou aukci s několika obrazy. Organizátoři netušili, zda se jim podaří s myšlenkou aukce pro hospic oslovit nějaké dobré výtvarníky, nebyli si jisti, jestli hospic nevyleká případné dražitele, nevěděli, jestli náklady nebudou vyšší, než případný zisk. Dnes je to jinak.

Letos pořádá Cesta domů již třetí velkou aukci bezmála sto padesáti hodnotných děl významných štědrých umělců, za sebou má již dvě vydařené aukce. Je obohacena inspirativními setkáními s výtvarníky a jejich životními příběhy, s úctou myslí na všechny dražitele a věří, že si kromě obrazů a soch odnesli domů radost z pomoci, která má smysl. Na platy sestřiček a lékařů se nelehce bez pojišťovny shánějí peníze. Díky všem, kteří darují a draží, mohou pak v klidu několik měsíců pracovat v rodinách umírajících lidí, mladých i starších. Podpora domácího hospice znamená hodně: splněná přání mnoha lidí být až do konce života doma s těmi, které mají rádi a na nichž jim záleží. Toto přání má většina z nás a Cesta domů je pomáhá plnit. 

Pokud můžete a chcete, přijďte na letošní aukci a pozvěte na ni své známé a přátele, své lékaře či kolegy, kteří mají místo na obraz, fotografii či sochu a zároveň ochotu podpořit domácí hospic. Aukce je hezký večer  s krásou, napětím, štědrostí, zajímavými lidmi a v neposlední řadě s výborným pohoštěním.

Tedy ještě jednou: přijďte a udělejte (si) radost.

Zdroje:
cestadomu.cz