Dnes je pátek 29. března 2024., Svátek má Taťána
Počasí dnes 3°C Polojasno

Co opravdu víte o kyselině hyaluronové?

Co opravdu víte o kyselině hyaluronové?
zdroj: tisková zpráva

Co je kyselina hyaluronová (Hyaluron acid = HA)? Spolu s vlákny kolagenu a elastinu představuje základy struktury kůže. Bohužel věkem se její množství snižuje (přibližně po 40 roce života je jí už o polovinu méně) a neblahým projevem je stručně řečeno, stárnutí pokožky. Její vlastnosti spočívají ve spojování vláken kolagenu a elastinu a v mimořádných schopnostech vázat molekuly vody. Její účinek proti stárnutí spočívá také v mobilizaci pokožky k tvorbě vlastní kyseliny hyaluronové, zpomalení rozkladu vláken kolagenu a v antioxidační aktivitě. Tato látka se vyznačuje zmírňujícím, regeneračním účinkem a stimulací tvorby nových kožních buněk. Výsledkem je nezbytná hydratace a hned za ní pružnost, pevnost a hladký, mladistvý povrch pleti.

Účinky kyseliny hyaluronové v pokožce:

  • intenzivně hydratuje pleť
  • dodává pokožce pevnost a hladkost
  • má protivráskové účinky (napučí a vyplňuje tak vrásky a rýhy zevnitř)
  • vytváří vhodné prostředí pro reakce vznikající v pokožce, včetně procesu syntézy kolagenu a elastinu
  • má antioxidační účinky, bojuje proti volným radikálům
  • reguluje dělení a buněčnou obnovu v pokožce
  • má intenzivní protizánětlivé a hojivé účinky, používá se při léčbě kůže poškozené např. popálením
  • připravuje kůži na pronikání a působení jiných kosmetických aktivních složek do její hloubky
  • zlepšuje stav vlasů a pokožky 

Česká firma Annabis před čase uvedla na trh vylepšenou novinku, přírodní pleťový krém CREMCANN HYALURON. Tento pleťový krém obsahuje unikátní kombinaci 3 typů kyseliny hyaluronové, jednu nízkomolekulární HA a dvě vysokomolekulární HA. Tato kyselina hyaluronová vzniká bakteriální fermentací. Jedná se o novou technologii získávání kyseliny hyaluronové pomocí bakterie Streptococcus zooepidemicus. Tudíž vzniká neživočišně.

Cremcann-Hyaluron-50-ml-placka zdroj: tisková zpráva

Tyto kyseliny se od sebe liší molekulární hmotností dělí se na:

Vysokomolekulární HA nemá šanci proniknout do hlubších vrstev kůže, ale i na jejím povrchu se najde úkol pro ni. Zachycuje vlhkost z okolního prostředí a vytváří bariéru zabraňující transdermální ztrátě vody a vysušování pokožky, která si díky tomu uchovává hladký, pružný povrch. Má schopnost intenzivně hydratovat pokožku a má okamžitý vyhlazující efekt.

Nízkomolekulární HA váže na sebe vlhkost a nabobtná jako houbička utěsňující mezibuněčné prostory a vytlačuje ven “pomačkání” na pokožce. Má schopnost penetrovat hlouběji do pokožky, zlepšuje její pružnost a napětí, vytváří hydratační rezervy a revitalizuje mezibuněčné zadržování vody v pokožce. Nízkomolekulární kyselina hyaluronová účinkuje v hlubších vrstvách kůže, což vysokomolekulární HA nedokáže.

Více informací a e-shop na www.annabis.cz

Naštivte nás na https://www.facebook.com/annabis.cz/

Zdroje:
Inzerce