Dnes je pátek 19. dubna 2024., Svátek má Rostislav
Počasí dnes -1°C Slabý déšť

Podívejte se na 8 zajímavě kreativních videoklipů

Podívejte se na 8 zajímavě kreativních videoklipů
Bruno Mars, Lazy song | zdroj: youtube.com

VIDEOKLIPY. Jak to vypadá, když někdo dostane nápad, jak udělat dobrý videoklip? Pojďte se podívat.

1) OK Go - Here It Goes Again

Rok vydání: 2009

OK Go je čtyřčlenná americká rocková skupina, která se proslavila především songem Here It Goes Again. Mají jednu cenu Grammy a na kontě šest alb.

2) Katy Perry - California Girls

Rok vydání: 2010

Zpěvačka a textařka amerického původu, svým vlastním jménem Katheryn Elizabeth Hudson, je slavnou osobností již několik let. V roce 2008 jí proslavila písnička I Kissed a Girl. Charakterizuje ji netradiční styl oblékání.

3) The White Stripes - Seven Nation Army

Rok vydání: 2008

Duo amerických hudebníků, jež si za svou kariéru také vysloužilo několik prestižních ocenění, a to hlavně za singl Seven Nation Army. Videoklip je jednoduchý, ale možná právě proto nadchne většinu diváků.

4) Povedený remix hitů 

Rok vydání: 2012

Remix obsahuje úryvky nebo melodie hitů, které byly vydané v období zhruba 2010-2012. Tady možná nejde ani o videoklip, ale o skvělou práci autora remixu.

5) Bruno Mars - The Lazy Song

Rok vydání: 2011

Opět americký zpěvák, původem z Havaje. Natočil videoklip o délce 3:30 minut jen s jedním střihem, který je asi v polovině videa. Vtipné masky opic, vtipný text. Prostě kreativita.

6) Gotye - Somebody That I Used To Know

Rok vydání: 2011

Gotye (vlastním jménem Wouter De Backer) je původem z Belgie, ale žije v Austrálii. Na scéně je již od roku 2001, ale pořádně známým se stal až teď se singlem Somebody That I Used To Know, který se stal celosvětovým hitem.

7) Fatboy Slim - Right Here Right Now

Rok vydání: 2011

Fatboy Slim vytváří především elektronickou hudbu. Pochází z Velké Británie a jeho pseudonym je též Norman Cook. Ve videoklipu je v dolním rohu odpočítávadlo let a znázorňuje evoluci. Hudba se dostala i do několika reklamních kampaní.

8) Lady Gaga - Bad Romance

Rok vydání: 2009

Lady Gaga je kapitola sama o sobě. Těžko jí asi můžeme s někým srovnávat, i když hodně slavných se snaží napodobit její styl. Dokáže vždy překvapit, ať už mile nebo nemile. Svou extravagancí, která ji proslavila, se stala velice oblíbenou a její příchod na scénu je srovnáván s příchodem zpěvačky Madonny. Její klipy jsou výstřední, často nedávají smysl, ale kreativita jim rozhodně nechybí.

AUTOR: Anna Buchtelová

Zdroje:

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 19.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,260 25,380
USD 23,620 23,800
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma