Dnes je úterý 23. dubna 2024., Svátek má Vojtěch
Počasí dnes 8°C Skoro zataženo

Po operacích a úrazech chce být každý v pořádku co nejdříve

Po operacích a úrazech chce být každý v pořádku co nejdříve
zdroj: tisková zpráva

Rychlost hojení do značné míry závisí na tom, o jaký úraz se jedná, nebo na rozsahu pooperační rány – déle bude trvat zhojení výměny kyčelního kloubu než např. ranky po vytržení zubu u zubaře. Navíc se každý z nás hojí jinak. K poruchám hojení přispívají cévní choroby (ateroskleróza, chronická žilní nedostatečnost), ale také nedostatečná funkce lymfatického systému. Rány se všeobecně hůře hojí s přibývajícím věkem. Zvlášť intenzivně trápí tento problém nemocné cukrovkou, nevyhýbá se ale ani mladším lidem v produktivním věku.

Pozor na možné komplikace!

Poúrazové stavy a pooperační rány obvykle doprovázejí otoky, krevní výrony a podlitiny, které mohou zpomalovat hojení a jsou také jednou z příčin bolesti. Závažnou komplikací rány bývají různé infekce, které se do ní mohou dostat – pak je zpravidla nezbytné nasadit antibiotika. Každá rána se hojí jizvou. Jestliže je ale jizva příliš velká, může to poznamenat nejen konečný vzhled místa, kde proběhla operace, ale v některých případech i přinášet nepříjemné zdravotní komplikace.

Enzymy pomáhají při hojení ran

Nezastupitelné místo v procesu hojení ran patří proteolytickým enzymům (enzymům štěpícím bílkoviny), které má každý z nás ve svém těle. Usměrňují průběh zánětu tak, aby proběhl co nejúčelněji a nejrychleji. V některých situacích, ke kterým patří také stavy po úrazech a operacích, tyto tělu vlastní enzymy už k rychlému zhojení rány nestačí. Je proto vhodné je podpořit dodáním obdobných enzymů zvenčí prostřednictvím léků systémové enzymoterapie. Nejznámějším z nich je Wobenzym.

wobenzym_produkt zdroj: tisková zpráva

Wobenzym – účinná pomoc po úrazech a operacích

Podpůrná léčba Wobenzymem urychluje vstřebávání otoků, krevních výronů a podlitin a zmírňuje bolest. Zkracuje dobu hojení, posiluje oslabenou imunitu a omezuje výskyt poúrazových a pooperačních komplikací, jako je hnisání rány apod. Díky působení Wobenzymu dochází k tvorbě pouze malé jizvy. Pokud se při léčení pooperační rány podávají antibiotika, enzymy ve Wobenzymu podporují průnik antibiotik do tkání a tím zlepšují účinek léčby. Nejlepšího účinku dosáhneme, začneme-li užívat Wobenzym co nejdříve po úrazu či operaci, samozřejmě po předchozí konzultaci s ošetřujícím lékařem.

Pomáhá už 50 let

Letos je tomu přesně 50 let, kdy byl Wobenzym poprvé uveden na trh v tehdejším západním Německu, a 25 let u nás. Jen v ČR si lidé za rok koupí kolem 200.000 balení tohoto léku, mnozí z nich opakovaně. Potvrzuje to, že jsou s ním spokojeni a že pomáhá.

Více informací na www.wobenzym.cz

Wobenzym je tradičním lékem z přírodních zdrojů k vnitřnímu užití. Čtěte pečlivě příbalovou informaci.

Zdroje:
Inzerce

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 23.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,170 25,290
USD 23,540 23,720
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma