Dnes je sobota 20. dubna 2024., Svátek má Marcela
Počasí dnes 7°C Slabý déšť

Herci, kteří museli pro roli extrémně zhubnout nebo přibrat

Herci, kteří museli pro roli extrémně zhubnout nebo přibrat
Jake Gyllenhaal (Prince of Persia - vpravo, Nightcrawler - vlevo) | zdroj: US Magazine

Herecká profese si občas vyžaduje "oběti". A to ne zrovna malé. Mnoho herců dostalo svou vysněnou roli, ale dostali podmínku - zhubni nebo přiber. A to se nepohybujeme zrovna v malých skocích, ale s extrémními úbytky na váze. Co myslíte, co je horší - hladovět nebo násilně jíst?

V roce 2012 spatřila světlo světa filmová adaptace broadwayského muzikálu Bídníci. Kvůli roli Fantine, která umírá na tuberkulózu, musela její představitelka Anne Hathaway radikálně snížit svou váhu. Bohužel se od médií nevyhnula nařčení z anorexie.

Anne Hathaway Anne Hathaway | zdroj: US Magazine

Asi nejznámějším případem, kdy herečka obětovala svou štíhlost roli, je Renée Zellweger ve filmu deník Bridget Jonesové z roku 2001. Renée, ačkoliv si získala pevnou základnu svých fandů, pak v soukromém životě řešila stejný problém jako její filmová hrdinka Bridget. Kila prostě nechtěla jít dolů.

Role Bridget Jones Role Bridget Jones | zdroj: US Magazine

Křehká herečka Charlize Theron se pro roli sériové vražedkyně ve filmu Zrůda musela převtělit do o poznání drsnější a "mužnější" ženy, než jakou v reálu je. Ačkoliv kila na váze nebyla tak vysoká jako třeba u zmiňované Bridget, i tak se Theron musela hodně přecpávat, aby byla pro roli fyzicky ideální.

Charlize Theron Charlize Theron | zdroj: US Magazine

Christian Bale si zahrál ve španělském thrilleru Mechanik (2004) jako Trevor Reznik. Pro roli tohoto tichého podivína musel shodit značnou část své muskulatury.

Christian Bale Christian Bale | zdroj: US Magazine

Postava baletky Lily v dramatu Černá labuť (2010) byla pro Milu Kunis velkou výzvou. Vhozenou rukavici zvedla a na plátně se objevila jako útlá tanečnice a zdatně tak sekundovala hlavní hrdince Natalii Portman (fotografie dole).

Mila Kunis Mila Kunis | zdroj: US Magazine

Natalie Portman Natalie Portman | zdroj: US Magazine

Zdroje:

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 20.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,230 25,350
USD 23,620 23,800
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma